Joined: 08 Nov 2003 Posts: 13152 Location: Toxitown Status: Offline
Posted: Wed Nov 28, 2007 9:36 Post subject: Fallout 1 na silniku Fallout 2
"Szalonym Ruskim" znów się udało: przenieśli Fallout 1 w silnik Fallout 2. Jeżeli użyjecie tego moda, musicie też przegrać ze swojego Fallouta oryginalne (polskie lub angielskie) pliki *.MSG z dialogami i opisami.
Dzięki temu modowi możliwe będzie nie tylko modowanie Fallout tak, jak drugiej części, ale również gra z tymi drobnymi usprawnieniami, jak na przykład przesuwanie NPCów.
Pliki msg tylko z dialogami, bo przeniesienie tych z opisami uniemozliwi uruchomienie gry, niestety.
pograłem, owszem, fajnie że ktoś sie zabrał za to dzieło, obawiam się, ze na finalna wersję jednak długo poczekamy, mnóstwo skryptów do zrobienia i ustawienia poszczególnym posatciom i elementom w grze ale czuję, że się uda, gra warta świeczki.
Będziemy mieli Fallout1 łatwego do modowania
Joined: 18 Nov 2006 Posts: 196 Location: Outpost Status: Offline
Posted: Wed Nov 28, 2007 15:48 Post subject:
Heh a wczoraj rozmyślałem jak to by było moddować FO1 (wiem wiem, szczyt masochizmu). Dobra robota, oby dokończyli
Quote:
Ciekawe czy cos takiego jak "Tell me about" zostanie wprowadzone do tego moda?
To byłby dobry strzał. Nie wiem jak reszcie, ale mi brakowało tego w FO2. _________________ http://postapocalyptic.net - Postapokalipsa w kulturze i sztuce
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum