Joined: 08 Nov 2003 Posts: 12700 Location: Den Status: Offline
Posted: Tue May 19, 2009 16:00 Post subject: Inwazja Obcych na Fallouta
IGN podaje, że powstaną dwa nowe dodatki do Fallout 3, w tym również na Ps3. Aha, no i jeszcze że pojawią się prawdziwe "łobce".
Point Lookout zabierze graczy do nowego, bagnistego obszaru, w którym będą nowe zadania. Mothership Zeta przedstawi powrót "wkurzonych" - wg opisu Bethesdy - obcych. (...)
IGN: Co możesz nam powiedzieć o ogólnym scenariuszu Point Lookout bez psucia nam zabawy?
Todd Howard: Utrzymany będzie w klimatach horrorowo-bagiennych. To pomysł Joela Burgessa oraz Nate'a Purkeypile'a, dwóch z naszych najlepszych ludzi. Ich celem jest "pokazać odludne Maryland, tam gdzie bomby co prawda nie spadły, ale świat i tak zapomniał o tym miejscu." Jest też duże. Naprawdę duże. To miniaturowe bagienne Pustkowia do zbadania. Jest tam główne zadanie, zadania poboczne itd.
IGN: A co powiesz o Mothership Zeta?
Todd Howard: W Fallout 3, jeżeli poszukacie, to może udać się wam odnaleźć rozbite UFO z Obcym w środku, które nadaje sygnał namierzony przez Pip-Boya. Tam można znaleźć alien blaster. Mothership Zeta to statek kosmiczny odpowiadający na wezwanie pomocy. Zostaniecie porwani, a cała akcja rozegra się na pokładzie wielkiego statku kosmicznego Obcych. To jak w klasycznym filmie klasy B z lat 50., ale z ostrzejszym zacięciem.
Niech żyje klimat Fallouta... już mi się przypominają bagienka z dodatku do Gothic 2. Najgłupsza rzecz, jaka istniała w Nocy Kruka. Niby klimatycznie, fajnie, a wnerwiało mnie to bagno jak sto pięćdziesiąt. Mimo to jako dodatek do Fallouta może być ciekawe... psujące konwencję, ale ciekawe. A z ufokami też mam złe doświadczenia po jednym z ostatnich komiksów Asteriksa. Chociaż do UFO bliżej z post-apokaliptycznego RPG niż z wioski galijskiej, to wtrynianie kosmitów na siłę jest kiepskim pomysłem. Jak to mówią, zobaczymy. _________________ The power of rotation!
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum